‘Vespres al castell d’Olèrdola’, dues jornades singulars al conjunt monumental

El 7 i 14 d’agost tindran lloc dues vetllades amb activitats d’espectacles audiovisuals, visites al capvespre, presentació del primer àlbum de la pianista Laura Andrés i temes del nou àlbum de Roger Subirana

Redacció.- El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament d’Olèrdola han programat els ‘Vespres al castell d’Olèrdola’, els dies 7 i 14 d’agost, dues vetllades al capvespre, en el marc de la Commemoració dels 100 anys de les intervencions de l’Institut d’Estudis Catalans. L’esdeveniment vol atreure i interessar el conjunt monumental, tant per les seves dimensions històriques com naturals com pels recursos interpretatius emprats,  al més ample ventall de públics possible, tot impulsant el seu potencial actual d’esdevenir un actiu major del desenvolupament cultural i turístic de la comarca del Penedès. Les activitats als Vespres al castell d’Olèrdola són gratuïtes incloses en el preu de l’entrada al Museu, a 5€ els adults.

 

Activitats ‘Vespres al castell d’Olèrdola’  

El dissabte 7 d’agost s’iniciaran les activitats a les 19 hores amb dues visites comentades a càrrec d’especialistes del conjunt històric: 100 anys després … ahir i avui de la recerca arqueològica i Vi i cellers de la ciutat medieval. A les 20:30 hores, Joan Solana, Jordi Mestres i Adrià Claramunt, presentaran un concert de Jazz en viu. A partir de les 21:30 hores i fins a les 23 hores observarem el cel d’Olèrdola. Finalment, a les 22:00 hores s’iniciarà l’espectacle audiovisual i Roger Subirana, acompanyat per la veu d’Esther López. Es disposarà de servei de càtering local i celler DO Penedès.

El dissabte 14 d’agost els vespres comencen amb dues visites a càrrec dels especialistes del conjunt històric: 100 anys després … ahir i avui de la recerca arqueològica i Ermegodo, una dona del segle X. A les 20:30 hores, Laura Andrés, pianista i compositora, ens presenta #blanc, el seu primer àlbum en solitari. A partir de les 21:30 hores i fins a les 23 hores observarem el cel d’Olèrdola. Finalment, a les 22:00 hores l’espectacle audiovisual i Roger Subirana, acompanyat per la veu d’Esther López, clouran unes nits especials. Es disposarà de servei de càtering local i celler DO Penedès.

 

El Castell d’Olèrdola, seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya

Olèrdola, mirador privilegiat del massís del Garraf i les àmplies extensions de vinyes del Penedès, mostra avui un extraordinari patrimoni de més de 4000 anys d’història. Tot i això, encara hi ha un monument que en destaca, tallat a contrallum del cel d’estiu. Es tracta de la muntanya de Sant Miquel d’Olèrdola, que amb les restes del poblat iber, la impressionant fortificació romana i una ciutat medieval, emmarquen aquest magnífic conjunt històric, actual seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Es disposarà de servei de càtering local i celler DO Penedès.

 

Vespres al castell d’Olèrdola, activitats segures

Les activitats tenen un aforament limitat, és obligatòria inscripció prèvia al correu electrònic mac.olerdola@gencat.cat o bé trucant al 93 890 14 20. Pel que fa als requisits que s’exigeix a les persones que visitin el Museu, cal dur sempre la mascareta posada, seguir les indicacions de les persones responsables dels equipaments, respectar la distància física d’1,5 metres. Se seguiran les recomanacions que imposa la situació motivada per la COVID-19 i serà de compliment obligat qualsevol altra mesura aprovada pel PROCICAT.