Vestard Shimkus guanya el Concurs Internacional de Música Maria Canals

El Palau de la música va acollir la prova final de la 55ª edició del certamen

El pianista de 24 anys de nacionalitat letona Vestard Shimkus s’ha proclamat guanyador del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Els membres del jurat, presidit per Carlos Cebro, L’han fet mereixedor del primer premi dotat amb 10.000 euros en per la Fundació Lluís Carulla i amb recitals per Catalunya, Espanya i L’estranger (Paria, Roma i una gira per la Xina, …) .
El segon premi, dotat amb 6.000 euros, ha estat per al coreà Jong Yun Kim, de 18 anys, mentre que l’italià Scipione Sangiovanni s’ha endut el tercer premi dotat amb 3.000 euros.

El guanyador del Premi del Públic ha estat també el letó Vestard Shimkus. Nascut el 1984, Shimkus va començar a estudiar piano als 5 anys. Va estudiar amb Daniel Pollacj a la Universitat de Califòrnia, amb Dimitri Bashkirov i Claudio Martínez Mehner a l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid, i amb Vladimir Suchanov al Conservatori Richard Strauss a Munic. Va obtenir el 1r Premi en el concurs Franz Liszt de Los Angeles (2002), el Gran Premi de la Música de Letònia (2002) i el 1r Premi en el Concurs de Piano Kissinger a Alemanya (2007).

El Palau de la Música va acollir la prova final de la 55a edició del certamen, en què els tres finalistes, el coreà Jong Yun Kim, l’italià Scipione Sangiovanni i el letó Vestard Shimkus, van interpretar el concert n º 2 de S. Rachmaninov, el concert op. 54 en la menor de R. Schumann i el concert op. 58 núm. 4 en Sol Major de L. V. Beethoven amb l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Etiquetes: