Vesteix-te D’autoestima

La Sala Luz de Gas serà L'escenari D'una festa a favor de L'autoestima

Vesteix-te D’autoestima és el lema triat per la plataforma Motius per donar la talla com a tret de sortida de tot un seguit D’accions que tenen com a objectiu fomentar una imatge corporal positiva entre els adolescents i els joves, els grups socials més afectats pels trastorns del comportament alimentari, com L’anorèxia i la bulímia.

Aquest dimarts 24 de juliol a les 21:30h, la Sala Luz de Gas serà L’escenari D’una festa a favor de L’autoestima amb actuacions acústiques dels grups Anna Roig i L’Ombre de Ton Chien, Le Petit Ramon, Betty Belle, Prats i Monica Green. D’altra banda, han confirmat la seva presència la cuinera mediàtica Ada Parellada, els actors Abel Folk, Estel Solé i Carles Flavià, L’escriptora Gemma Lienas, la periodista Elisenda Roca, L’advocada Magda Oranich i representants de L’Associació contra L’Anorèxia i la Bulímia (ACAB), entre D’altres.

L’acte, presentat pels periodistes Xantal Llavina i Blai Marsé també comptarà amb una desfilada de models de totes les talles, lectures i sorteigs de diversos obsequis que alguns establiments col·laboradors han cedit a la festa. Les entrades es poden adquirir a través de Codetickets i tot el que es recapti es destinarà a subvencionar la creació D’un Observatori per la Prevenció i investigació dels Trastorns del comportament Alimentaris. L’observatori, que començarà a funcionar el mes de setembre, té com a objectiu promoure L’estudi de tots aquells missatges emesos pels mitjans de comunicació que poden tenir una incidència negativa en la imatge corporal, per tal de prevenir possibles trastorns alimentaris entre els col·lectius de risc. 

A través D’aquest observatori s’elaboraran materials per treballar la prevenció dels trastorns alimentaris, sobretot a través D’una selecció de cançons per donar la talla dedicat a la població adolescent. D’altra banda, en la línia D’aquestes accions, el diari La Vanguardia ja ha posat funcionament un concurs de micro-relats a través del qual els lectors poden enviar creacions de format breu relacionades amb el cos i la imatge positiva.

Motius per donar la talla és una plataforma actualment coordinada per la Dra. Marga Serra, professora de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, que va néixer L’any passat amb una pàgina de Facebook que recollia els ‘motius’ de 50 personatges famosos per acabar amb la tirania del culte al cos. En poques setmanes el grup va arribar als gairebé 3000 seguidors D’arreu del món.

Aquesta iniciativa també planteja una reflexió al voltant de la relació existent entre el discurs dels mitjans de comunicació al voltant del cos, els estereotips físics extremadament prims utilitzats al món de la moda i els Trastorns del Comportament Alimentari, especialment  entre joves i adolescents. A Espanya  aquestes malalties afecten actualment més D’un 6% de la població femenina D’entre 12 i 21 anys. En el cas dels homes, les xifres giren al voltant del 0,3%.