VI Concurs de sons de la mediterrània

La Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius i Enderrock convoquen el certamen per a artistes folk

La Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius i la revista Enderrock convoquen la sisena edició del Concurs Sons de la Mediterrània, adreçat a grups o solistes emergents que presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània, interpretades en català o bé instrumentals. Els grups o solistes que hi participin no han de tenir contracte discogràfic i han de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions, registrant-se al web www.concurssons.cat.
El termini de recepció de propostes es tancarà el 31 de maig del 2013. Com a criteris de selecció es prioritzaran les propostes d’artistes emergents que afavoreixin la renovació de les músiques d’arrel de la Mediterrània. No hi poden participar grups o solistes que tinguin un contracte discogràfic vigent. El jurat estarà integrat per Enderrock, el Centre Artesà Tradicionàrius, la Fira Mediterrània de Manresa, el Festacarrer d’Ondara, iCat.cat i el programa La Sonora (TVC).
El resultat de les diferents fases del concurs serà publicat al web Sons de la Mediterrània i es comunicarà a través de les entitats i mitjans col·laboradors. La primera fase de recepció de propostes serà fins el divendres 31 de maig del 2013. De totes les propostes rebudes, el jurat format n’escollirà quatre, que passaran a la fase final. El concert final en directe tindrà lloc a la Fira Mediterrània de Manresa 2013, i posteriorment es farà públic el veredicte final.
PREMI SONS DE LA MEDITERRÀNIA
El grup guanyador obtindrà la gravació d’un disc i contracte discogràfic, una campanya de publicitat de 3.000 euros a la revista Enderrock, al web www.sonsdelamediterrania.cat i a l’emissora iCat.cat, a més d’una gira d’actuacions al Tradicionàrius 2014, la 17a Fira Mediterrània de Manresa, el Circuit Folc 2014 i el Dansàneu / Escola de Dansa Tradicional d’Esterri d’Àneu 2014.