VI edició del festival de poesia ‘Poetes sota la lluna’

Torna el festival de poesia del Maresme

Redacció.- Després del parèntesi forçós de l’any passat, el festival tornarà a celebrar-se en la seva data habitual, el divendres 27 d’agost, a les 21.30 hores i amb entrada gratuïta. Miquel Desclot, darrer guanyador del premi Carles Riba i un dels més prestigiosos poetes catalans contemporanis, és el cap de cartell de la sisena edició del Poetes sota la lluna.

El festival l’obriran l’escriptor i traductor Esteve Miralles, i l’autora amaziga resident al Maresme Asmaa Aouattah. Després arribarà el torn de Miquel Desclot, que recitarà el seu llibre premiat Despertar-me quan no dormo, entre d’altres poemes.

A la segona part del festival s’estrenarà l’espectacle poeticomusical de producció pròpia Fantasies d’un vespre d’estiu, dirigit pel clarinetista Toni Oró. Oró, un dels impulsors del Centre Artesà Tradicionàrius – CAT de la vila de Gràcia, actuarà amb algun dels seus companys de carrera musical: Ferran Martínez (piano i acordió), el cantant Jordi Vidal i Rafel Sala (guitarres i mandolina). A través d’una narració que va lligant la màgia de la paraula dita i la màgia de les nits estiuenques, l’espectacle inclourà alguns poemes que va musicar el recentment desaparegut Jordi Fàbregas, fundador i ànima del CAT. D’aquesta manera Can Vallerià retrà homenatge al músic sallentí, gran amic dels membres de l’entitat de Premià de Dalt.

Produccions pròpies de Can Vallerià Amb aquest ja són quatre els espectacles musicoliteraris que ha produït Can Vallerià. El carrer que em du a casa (dirigit per Jorge Sarraute i Jordi Torrens) ha estat editat en un llibre-disc enregistrat en estudi i s’ha presentat en diversos indrets. Poc abans del confinament es va presentar a Premià de Mar, Les hores caminen calmes, homenatge a l’escriptor i membre del grup de la Font del Cargol, Martí Rosselló, en el desè aniversari de la seva mort. Aquest espectacle ja s’havia preestrenat al festival Poetes sota la lluna.

Tot i que l’any passat el festival es va haver de posposar, Can Vallerià va organitzar un festival de poesia en línia anomenat Confinament poètic, amb una vintena d’autors d’arreu. Aquesta activitat singular es pot veure al canal de YouTube de l’entitat.

Festival de poesia a la casa natal de Valerià Pujol Per assistir al festival, quina entrada és gratuïta, no cal inscripció prèvia. L’accés a la masia de Can Vallerià serà per rigorós ordre d’arribada i fins que l’aforament, enguany necessàriament limitat, quedi complert. L’ús de mascareta serà obligatori durant tot l’acte. Els organitzadors es reserven el dret de convidar a marxar qui no compleixi amb aquest precepte legal.

Can Vallerià, casa natal de l’escriptor i poeta Valerià Pujol, és al Passeig Coromina, 32, al centre de la vila de Premià de Dalt. Hi ha un ampli espai d’aparcament a escassos metres.