VI Festival Internacional de Vídeo Art de Barcelona B.A.N.G

Elisabeth Justicia Alcocer pel seu treball “Los puntos suspensivos”, va guanyar el premi que atorga SiesTV

El passat 7 de juny a La Casa Elizalde es van lliurar els premis als guanyadors del Festival B.A.N.G, el festival de videoart entenent com a tal tota producció audiovisual susceptible d’incloure’s en suport DVD o multimèdia, amb una duració de 3′ a 6′ amb contingut lliure i artístic.

El vídeo art va nàixer a la dècada dels setanta de la mà de Nam Jum Pak i Wolf Vostell com instal·lacions que incorporaven imatges de vídeo o senyals de TV. Des d’aleshores s’ha produït una evolució que ha acostat el vídeo-art al clip musical i al curt cinematogràfic, a més d’utilitzar les tècniques de vídeo-vigilància, els recursos de vídeo- jocs o els mòbils.

Els guardonats van ser premiats amb diversos honoraris. Per una banda, el jurat del festival va nombrar el treball guanyador del festival. “If time pass”, va ser la obra premiada de Teppei Kuroyanagi, un treball que combina la vídeo dansa i el pictorialisme. Per altra banda, hi van haver premis a través de votacions del públic on-line i diplomes especials atorgats pels col·laboradors dels festival com el premi especial Sies.tv, lliurat a Elisabeth Justicia Alcocer pel seu treball “Los puntos suspensivos”, otorgat per Toni Iglésies director del mitjà; o bé, Franck Boulègue, Director del festival de Video-Danse de Bourgogne que va obsequiar amb el diploma especial de vídeo dansa a l’obra “Liquid Path” de Filomena Ruscioano.

El Festival B.A.N.G pretén reunir vídeo arts emergents i consagrats, fomentant la llibertat de creació i la pluralitat en les noves creacions artístiques i estilístiques audiovisuals del moment.