Via Rubricatus: Intervencions multimèdia al riu Llobregat

Un projecte Artístic de Jordi Rocosa

La intervenció de Jordi Rocosa al riu Llobregat al se upas per Cornellà i es podrà visitar fins el proper diumenge 29 de juny
L’artista Jordi Rocosa, està realitzant durant L’any 2007-2008, un seguit D’intervencions multimèdia al llarg del recorregut del riu Llobregat, des del naixement fins a la desembocadura al mar, amb la que es vol reflectir la importància D’aquest riu al llarg de la seva història. El projecte és una iniciativa de L’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.
Les característiques pròpies del Llobregat, un dels rius més aprofitats del món si tenim en compte el seu cabal i recorregut, han permès a L’artista Jordi Rocosa, múltiples suggeriments que donen sentit a la maquinària argumental D’aquest projecte escultòric/geogràfic. L’objectiu de les accions és provocar la reflexió al voltant del riu en un procés permanent de transformació en L’espai i en el temps.
?Via Rubricatus’, que pren el nom romà del Llobregat, és un projecte multimèdia integrat per diverses actuacions plàstiques efímeres que s’ubiquen a deu localitzacions principals al llarg del seu recorregut, des del seu naixement a Castellar de n?Hug, fins la desembocadura al Prat de Llobregat. Els elements utilitzats per aquest seguit D’actuacions són els mateixos que configuren L’essència del riu al llarg del seu recorregut, com són les mines de carbó, les fàbriques de ciment, les colònies industrials, la central tèrmica o les vies de comunicació, i s’estructuren a partir de la configuració D’escultures mòbils que, juntament amb fotografies , objectes i sons, creen un aiguabarreig que intenta atrapar L’espectador en la visió D’un riu com un element viu.
El projecte ?Via Rubricatus’ ha passat per les fonts del Llobregat i la fàbrica de ciment del Clot del Moro, a Castellar de n?Hug, el Museu de les Mines de Sant Corneli, a Cercs, L’embassament de la Baells, Gironella, Colònia Cal Pons de Puig-reig, Sallent, Parc de L’Agulla de Manresa, el Pont del Diable de Martorell/Castellbisbal i ara arriba a Cornellà de Llobregat. La última intervenció es realitzarà al Prat del Llobregat.

Etiquetes: