Vic reivindica la relació entre art i educació amb una QUAM on participen especialistes de tot l'Estat

El Fòrum QUAM es durà a terme a ACVic Centre d'Arts Contemporànies

Entre el 27 i el 29 de novembre, Vic acollirà una nova edició de la QUAM, un esdeveniment cultural que sota el títol Visions – Revisions / Art – Educació reivindica la relació entre les arts contemporànies i l’educació. La iniciativa, que inclou el Fòrum QUAM amb la participació d’experts en art i un taller de l’artista internacional Jordi Colomer , es durà a terme a ACVic Centre d’Arts Contemporànies amb l’objectiu de “formar als assistents, fomentar el debat però també reivindicar el paper de l’art en la tasca educativa ”, com comenta Ramon Parramon, el seu director.

El Fòrum QUAM, que tindrà lloc el dissabte 29, servirà per donar a conèixer quatre projectes que posen en valor la relació entre art i educació escollits entre una trentena de treballs presentats en una convocatòria pública i que, segons Parramon, han de servir “per impulsar l’anàlisi i un diàleg obert amb tots els assistents”.

El fòrum inclourà una taula rodona on participaran experts en art com el professor de la Universitat de Barcelona Martí Peran , la comissària i crítica Rosa Pera, la directora del Centre d’Art la Panera de Lleida Glòria Picazo, la professora de la Universitat de Vigo Isabel Rueda i la codirectora de l’associació Experimentem amb l’Art Dolors Juarez . A l’acte, assistiran artistes, crítics d’art, investigadors, pedagogs, gestors culturals i estudiants procedents de Catalunya i altres punts de l’Estat com Madrid, Andalusia i el País Valencià

El programa inclou també la participació d’un artista de projecció internacional com Jordi Colomer, que combina l’ús del vídeo, la fotografia, l’escultura i l’arquitectura en la seva obra i que impartirà un taller on es treballarà l’espai físic i la memòria continguda en arxius històrics i audiovisuals d’un lloc emblemàtic de Vic com la plaça Major. Durant l’esdeveniment, també es podrà visitar un espai de documentació que ofereix una breu retrospectiva sobre la QUAM des de 1988 fins a 2013. La QUAM compta amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya.