Victor Ullate Ballet celebra el seu 25è aniversari al Teatre Victòria amb un programa de quatre coreografies

La companyia estrena a Barcelona la peça Bolero, amb música de Maurice Ravel i ambientada als anys 20

La companyia del prestigiós ballarí Víctor Ullate, arriba el 8 d’octubre al Teatre Victòria de Barcelona amb 7 úniques funcions de Bolero, Seguiriya, Tres, Après toi. De les quatre coreografies, estrenades a Vichy (França) i recentment presentades en una gala a Saragossa per celebrar els 25 anys de la companyia, Bolero és l’estrena absoluta de la temporada. Es podran veure del 17 d’octubre al 3 de novembre als Teatros del Canal (Sala Roja) de Madrid i la companyia viatjarà posteriorment a Itàlia, França, Bèlgica, Suïssa, Mèxic, Colòmbia i Perú.
El muntatge, ambientat als anys 20 i d’exquisida disciplina i expressivitat, pretén innovar en la tècnica del llenguatge del cos a través de quatre històries entrellaçades: Bolero, reflexiona sobre la dicotomia entre la feminitat i la masculinitat i ret homenatje al canvi en la concepció de la dansa femenina. Vint minuts que reafirmen el mestratge de Víctor Ullate com a coreògraf d’una peça amb música de Maurice Ravel. Les formes de ballar característiques de la companyia es revaliden a Seguiriya, espectacle creat el 2000 pel mestre Ullate, i de gran força expressiva, que captiva amb la combinació de la dansa clàssica contemporània i les arrels flamenques. Tres, del reconegut director artístic de la companyia Eduardo Lao, posa de manifest les diferents facetes d’una relació entre tres individus. Més enllà del contingut tècnic i artístic, l’harmonia dels passos, el talent i les emocions fan de la incertesa l’eix central de l’obra. Après toi, deu minuts d’agraïment i emoció d’homenatge personal de Víctor Ullate al seu mestre, Maurice Béjart. Delicadesa, records íntims i viatges imaginaris al passat que serveixen per tancar el quartet.
Una combinació de delit i de maduresa escènica que permet reviure històries d’amor, explorar les tendències innovadores del ballet i viatjar al passat a través de la unió de la dansa contemporània, la música de Maurice Ravel, Beethoven i les arrels flamenques.
El programa mixt, composat per quatre peces, es va presentar a Saragossa, ciutat natal del seu fundador, amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la companyia. Aquesta ocasió especial va estar acompanyada per grans artistes, antics alumnes de Víctor Ullate, com Lucía Lacarra, Rut Miró, Carlos Pinillos, Jacob Hernández i Igor Yebra.