Paco Torres Monsó, Manel Margalef i Rosa Aguiló protagonistes de tardor a Can Mario

L’exposició Anar fent i prou de Paco Torres Monsó (Girona, 1922) és un homenatge a l’artista tot coincidint amb el seu 90è aniversari, al qual s’han afegit altres institucions de Girona, com ara la Fundació Josep Pla, amb qui s’ha realitzat una instal·lació conjunta per tal d’establir sinèrgies que afovereixen el diàleg amb d’altres espais culturals, i Barcelona. Prenent com a punt de partença la lectura d’un llibre escrit per l’escultor Aristide Maillol l’any 1942, que escenifica el trencament d’un treball de coordenades neoclàssiques vers la modernitat, la mostra abasta una selecció d’escultures, de maquetes i d’objectes personals de l’artista que formen part de la seva experiència visual i creativa. A partir de dilluns 8 d’octubre podreu veure a www.sies.tv una entrevista amb l’artista.
D’altra banda, Manel Margalef (Amposta, 1963) presenta a la Sala 3 de Can Mario la instal·lació de la sèrie Micro Paisatges, Arquitectures Locals. Una proposta expositiva elaborada l’any 2010 que reflexiona entorn les arquitectures domèstiques i l’inherent tensió dialèctica que se’n desprèn entre allò públic i allò privat. La casa, entesa com a element integrador i unitari que representa una estança segura i immutable, desapareix i es transforma en un paisatge deconstruït on la fragmentació modular intueix construccions precàries i emfatitza el valor estètic i independent de les parts.
Paral·lelament, la Sala Empordà, àmbit del Museu dedicat a la promoció d’artistes locals, presenta l’exposició Moments de Rosa Aguiló(Palafrugell, 1964). La mostra, que es podrà visitar fins al 16 de desembre, ens introdueix en l’univers de l’artista on hi conviuen les experiències quotidianes i la presència constant de la natura.
Pel que fa la nova programació de tardor del Palau Solterra, l’exposició Paté de Foie, de Laura Iniesta i Faustí Llucià, d’un banda, i l’homenatge a Carles Fontserè – en motiu del cinquè aniversari de la seva mort-, varen ser inaugurades el passat dissabte, dia 29 de setembre.