Vilafranca potencia la cultura gastronòmica de la comarca amb la Fira de la Cuina del Vi

Vilafranca acollirà la primera Fira de la Cuina del Vi del 15 al 17 de maig

Dins els actes de la Capitalitat de la Cultura Catalana i com a esdeveniment paral·lel a les Fires de Maig, Vilafranca acollirà la primera Fira de la Cuina del Vi del 15 al 17 del mateix més, amb la participació entre d’altres del reconegut xef Nandu Jubany i de la finalista del programa de RTVE MasterChef Junior, Aina Roglan.

El projecte neix amb l’objectiu de donar a conèixer i difondre la gastronomia i la cultura del vi del Penedès, tot promocionant l’enoturisme de la regió. La intenció és que la Fira tingui continuïtat més enllà de l’any de la Capitalitat Cultural Catalana i que acabi formant part dels diversos actes de les Fires de Maig a Vilafranca.

És per aquest motiu que s’ha treballat amb un programa ampli, en el qual tota mena de públic hi tingui cabuda. No només es faran xerrades per a professionals, sinó que tothom que vulgui, podrà escoltar i aprendre de forma amena i divertida els secrets de la cuina i del vi, gaudint d’activitats per a tota la família.

Les jornades comencen el divendres 15 de maig al matí amb una masterclass de Nandu Jubany titulada “La cuina del vi”, adreçada a professionals. A la tarda, Jesús Velacoracho oferirà la sessió “El vi a la cuina de la baixa Edat Mitjana i el Renaixement”, durant la qual es podran degustar alguns dels vins d’aquella època.

Dissabte al matí hi haurà degustacions de pa amb vi i sucre i al migdia l’esperada masterclass infantil “La cuina del most. Cuinar en família”, a càrrec de la torrelavitenca Aina Roglan. A la tarda, Jaume Fàbrega parlarà de la cuina catalana del vi i Olga Guasch farà una demostració pràctica de receptes penedesenques.

El darrer dia, el diumenge, estarà dedicat als tastets i al dolç, amb la demostració “Pa, vi, postres” i un maridatge de xocolates Cudié amb brandi Mascaró.