“De Villa Perfecta. Viure i treballar al Pla de l’Horta en època romana”, nova exposició a Sant Pere de Galligants

Del 31 de maig fins al 15 de setembre es podrà descobrir l’evolució d’una vil·la romana, com es vivia, com es treballava i quin era el dia a dia

Redacció.- El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona presenta a Sant Pere de Galligants l’exposició “De Villa Perfecta. Viure i treballar al Pla de l’Horta en època romana”.
Un recorregut explicat per en Trophimus, un divertit esclau de l’època romana que ens acompanyarà durant tot l’itinerari a través de més de cinc-cents anys d’història.
El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona inaugurarà el divendres 31 de maig, a les 19 hores, a Sant Pere de Galligants, l’exposició “De Villa Perfecta. Viure i treballar al Pla de l’Horta en època romana”, que ens donarà a conèixer a través del Jaciment del Pla de l’Horta de Sarrià de Ter, com era una vil·la romana i quins canvis podia patir al llarg del temps. Un projecte conjunt del MAC amb el Laboratori d’Arqueologia i Prehistòria de la Universitat de Girona i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sarrià de Ter i la Diputació de Girona.
Aquesta vil·la, descoberta de forma accidental a principis de 1970, va tenir un llarg ús des del s. I fins a mitjans del s.V dC. Els treballs arqueològics han permès conèixer l’evolució de la vil·la, la qual ha anat en consonància amb diferents etapes d’època romana que seran plasmades en l’exposició, dividint els àmbits en època augustal, època flàvia, època severiana i època constantiniana. El visitant podrà conèixer els elements més destacables de cada ambient gràcies a una museografia envoltant i de gran format i un recorregut personificat gràcies a la presència d’un personatge, en Trophimus que ens acompanyarà durant tot el recorregut.
L’Ager, la pars urbana i la pars rústica seran les divisions que marcaran l’itinerari, totes elles acompanyades d’una trentena d’objectes originals de l’època que ajudaran a recrear la vida quotidiana i les particularitats de cada fase. Els seus comissaris: Ana Costa, Josep M. Nolla, Lluís Palahí i David Vivó han optat per les recreacions d’espais, acompanyades d’elements de l’època i informació complementaria al llarg de la visita com ara dos audiovisuals que ens explicaran la història del jaciment i de les seves excavacions.
L’exposició temporal ve acompanyada d’activitats complementàries per a conèixer encara més a fons les peculiaritats d’aquest jaciment i de la vida en època romana. Visites guiades a l’exposició i al jaciment de Sarrià de Ter, una conferència de la mà dels seus comissaris i dues activitats familiars permetran conèixer detalls de la vil·la de forma entretinguda i divertida per a tota la família.