Vint curtmetratges documentals de 13 països diferents competiran a la secció oficial del Curt.doc 2011

Vidreres acollirà mostra entre el 16 i el 18 de juny

La selecció de curtmetratges inclou curts de 13 països diferents i han estat seleccionats tenint en compte els objectius bàsics del Festival, la qualitat dels curts i la diversitat temàtica, geogràfica, idiomàtica i estilística. Amb aquesta selecció la direcció del festival ha fet una aposta per la qualitat, la diversitat i la creativitat buscant que Curt.doc esdevingui un festival de referència del cinema documental en el format de curtmetratge

El Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres va tancar el passat dia 18 de febrer el període de recepció de treballs. La direcció del festival va rebre 201 curtmetratges de 34 països diferents procedents dels 5 continents. Aquesta bona acollida ha suposat un augment considerable de participació, augmentant en 20 el nombre d’inscrits respecte el 2010.

D’aquests 201 curtmetratges documentals, 20 optaran a participar a la secció oficial del 2011. Tots ells opten al premi al de millor curt documental valorat amb 1500 ?, el finalista valorat amb 800 ?, i tres d’ells formaran la secció catalana optant al premi al millor curt del país valorat en 800 ?. El festival atorga també un premi del públic sense valoració econòmica.

S’han seleccionat tres documentals catalans que optaran, a més de les tres categories generals, al premi al millor curt català. Entre aquests hi trobem Capicúa el darrer treball de Roger Villaroya. El director de Les dues vides d’Andrés Rabadán, Ventura Durall, presenta la faula documental El somriure amagat. La última aposta catalana del Curt.doc és Femei, del director barceloní Benet Roman.

La prestigiosa escola polonesa demostra un cop més la seva potència en creació documental i serà el país que incorpora més peL’lícules a la secció oficial; A piece of summer de Marta Minorowicz, Charcoal Burners de Piotr Zlotorowicz, Plain Landscape With a Cradle d’Arkadiusz Biedrzycki i Two hearts d’Anna Kusmierczyk en seran els representants.

El sorprenent documental suïs Kwa Heri Mandima de Robert Jam Lacomb, és el primer representant helvètic de les quatre edicions de Curt.doc; el mateix cas però amb diferent país ens trobem amb One day full of pain de l’iranià Satar Chamani i l’Austràlia The mistery of flyng Kicks de Matthew Batte.

Procedents de les illes britàniques arriben l’anglès Boat Dreams de Sasha Andrews, l’irlandès Bye, bye now d’Aideen O’Sullivan i Ross Whitaker i l’escocès Twinset d’Amy Rose.

El francès Federic Pollet es posa en la pell d’una adolescent amb greus problemes familiars en l’emocionant documental 18 anys.

Del nord d’europa arriba el guanyador del premi al millor curtmetratge al darrer festival de Cannes Micky Bader de la sueca de Frida Kempff.

Quatre documentals arriben des de l’Amèrica del Nord: els americans The Podle Trainer de Vance Malone, Heliotropes de de Michael Langan, la coproducció americana russa Ivan and Ivan de Michelle Svennson i també els canadencs Found de Paramita Nath i I’m just Aneke de Jonathan Skurnik.

El Festival Curt.doc es portarà a terme el proper mes de juny. Els dies 17 i 18 es celebraran al Teatre Casino “la Unió” les projeccions de la secció oficial del Curt.doc 2011. Però al llarg de les setmanes es portaran a terme vàries activitats paral·leles, englobades dins l’Off Festival, de les quals cal destacar les activitats a les escoles i instituts, amb tallers de cinema i projeccions per als alumnes i un cinefòrum documental.

Etiquetes:
,