Vint curtmetratges documentals de 15 països diferents competiran a la secció oficial del Curt.doc 2012

El Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres se celebra els dies 15 i 16 de juny

El Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres acaba de seleccionar els 20 curtmetratges que aquest any participaran a la secció oficial del Festival Curt.doc. Aquests 20 curtmetratges representen a 15 països diferents i han estat seleccionats D’entre les 274 propostes que Curt.doc ha rebut aquest any.

El comitè de selecció del Curt.doc ha publicat els 20 curtmetratges que participaran a la secció oficial del Festival. El comitè ha tingut en compte la seva qualitat formal, la diversitat temàtica, geogràfica, idiomàtica i estilística i també el fet que els curtmetratges representin
L’avantguardisme del nou documentalisme renovat. Els seleccionats representen a 15 països diferents, dos D’ells procedeixen de la resta de L’Estat (un 13 %) i 3 de Catalunya (un 20 %). Tots ells es projectaran en alta definició digital (1920×1080).

Entre els representants catalans hi trobem el documental rodat a l’Índia ‘L’home màquina’, D’Alfonso Moral i Roser Corella; la història de L’increïble equip de futbol la Margatània que ens ofereixen Roger Gomez i Dani Resines a ‘L’equip petit’ i la història portuària de Talia Leibovitz a ‘Portless’.

Del País Basc ens arriba la història de boxa ‘Victoria’, un retrat dels boxadors participants al
campionat D’Espanya del 2012. El càntabre Elias León repeteix participació a Curt.doc amb un dietari que amb el títol ‘Los orígenes del marketing’ reflexiona sobre el procés de creació
cinematogràfica.

Los orígenes del marketing no és L’únic dietari que es podrà veure, el suïs (D’ascendència polonesa) Jan Czarlewski ens presenta la difícil relació del director amb el seu pare a The Ambassador & Me.

Des dels Estats Units arribaran el documental musical ‘Legend: a film about Greg Garing’, D’Emily Branham; i el “found footage” ‘The D train’ de Jay Rosenblatt, un altre dels directors que repeteix participació a Curt.doc.

Polònia tindrà aquest any dos representats: L’irònic i antibel·licista documental ‘Returns’ de Krzysztof Kadłubowski i la nova història de la guanyadora del segon premi al Curt.doc 2011 Marta Minorowicz, ‘Decrescendo’.

Bèlgica és un altre dels països que té més D’un representants a la secció oficial en aquest cas amb dos impactants documentals de personatge com són ‘The Heir’ de Jeremy De Ryckere, i ‘Stranger’, de Christophe Hermans.

‘Maya’, de Pedro Pío Martín Pérez, és el primer representant cubà de les cinc edicions de Curt.doc. El curtmetratge realitza un retrat de les lluites de gossos a Cuba a través de L’entrenament de la gossa Maya.

Els israelians Dani Rosenberg i Yoav Gross exploren el conflicte àrabs i israelians a L’impactant documental Susya i són també el primer representant del seu país al Curt.doc.

Curt.doc projectarà un dels curtmetratges nominats a millor curt europeu, L’italià ‘I lupi’ D’Alberto De Michele, un retrat de la banda de lladres llombards ?els llops’.

Des D’Holanda ens arriba ‘Flyng Anne’ de Catherine van Campen, un excel·lent tractament de la síndrome de Tourette a través de L’experiència D’una nena.

Els països nòrdics tindran dos representants a Curt.doc: el suec ‘Till Maria’ de Tora Martens, una commovedora història de superació de dos indigents que s’acaben casant; i l’estranya relació materno-filial que ens ofereix el finès ‘Old man and the lady’ de Markku Heikkinen.

Les illes britàniques presenten dos treballs, un des D’Escòcia (‘Jimmy’ de de Martin Smit) i la irlandesa ‘Rat’s island’ de Mike Hannon.

Tots aquests curtmetratges competiran pels cinc premis que s’atorguen al Curt.doc. El primer premi valorat en 1500 euros, el finalista valorat en 800 euros, el premi del públic i el premi que decidirà un jurat jove (una de les grans novetats D’aquesta edició), aquests sense recompensa monetària. Els tres curts catalans també optaran al premi a millor curt documental català valorat en 800 euros.

El Festival Curt.doc es portarà a terme el mes de juny. Els dies 15 i 16 es celebraran al Teatre Casino “la Unió” les projeccions de la secció oficial i al llarg D’aquests dies es portaran a terme vàries activitats paral·leles, englobades dins l’Off Festival, de les quals cal destacar les activitats a les escoles i instituts, amb tallers de cinema i projeccions i una retrospectiva de curtmetratges documentals.