Violoncel i piano protagonitzen el proper concert del Festival de Música de Sant Pere de Rodes

“O Sole Mio”, una formació de tenor, piano i violí, actua a l’OFF Festival

Després de l’exitosa actuació “Le surréalisme c’est moi” –que va entusiasmar el públic assistent i on les entrades de l’espectacle van esgotar-se amb antel·lació, i del concert de l’uruguaiana Raquel Boldorini-, el Festival de Música de Sant Pere de Rodes, pel qual ja hi ha passat més d’un miler de persones, continua el proper dissabte amb el concert del violoncel·lista Francesco Ferrarini –primer violoncel·lista del Teatre La Fenice de Venècia- acompanyat pel pianista Massimo Giuseppe Bianchi, que interpretaran obres de Chopin i Brahms. 

Del programa, destaca la interpretació que realitzarà de la Sonata per a violoncel i piano de Chopin, que és l’última obra escrita pel compositor i una de les 9 obres de l’autor que no són per a piano sol, tenint en compte que la gran obra de Chopin és per a piano sol. 

Pel que fa a l’altra obra del programa, la Sonata n.1 de Brahms per a violoncel i piano, en realitat es titula “Sonata per a piano i violoncel”, ja que la part de piano no és un “simple acompanyament”, sinó que té un protagonisme molt important amb unes grans dosis grans de virtuosisme i converteix el piano en part molt destacada del conjunt. Entre els dos músics, ha d’haver-hi, a més, una gran entesa per poder interpretar-la. 

Altres actuacions destacades que hi haurà al festival, que s’allargarà fins el 30 d’agost, són: la del primer violí de l’Orquestra de l’Òpera de Berlin, Tomasz Tomaszewski; l’alemany Roman Kuperschmidt, descrit per la premsa com una joia excepcional dins del clarinetistes; els italians integrants del Trio Opera Viwa, formació inusual de soprano, flauta i piano, que oferiran un programa amb grans àries i duets operístics; dins dels concerts de piano sol, es podrà gaudir de Dinu Lipatti i la xipriota Zsuzsa Kollár, artista destacada del segell discogràfic NAXOS. Completen el cartell el francès Michael Benhaïem, guardonat al Concurs Internacional de Piano de Barcelona. 

El diumenge 8 d’agost, tindrà lloc en el marc de l’OFF Festival, l’actuació “O Sole Mio” amb el teneor Michelangelo Pepino, la violinista Vera Anfossi, i el pianista Fabrizio Pepino. Amb una formació “clàssica” de tenor, violí i piano es podran escoltar les cançons italianes més conegudes com O sole mio, el Nel blu dipinto di blu o el Parlami d’amore Mariù, però també la famossíssima La vie en rose. El proper 15 d’agost serà el torn d’un concert amb música de tango. 

El Festival de Música de Sant Pere de Rodes està organitzat per Opus Artis, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Girona, l’Ajuntament del Port de la Selva i l’AIE (Asociación de Intérpretes y Ejecutantes).