Viquimarató a la Biblioteca de la Fundació Joan Miró

Es tracta de crear o ampliar articles relacionats amb l'artista i L'exposició 'Joan Miró. L'escala de L'evasió'

La Fundació Joan Miró i L’Amical Viquipèdia organitzen una trobada de viquipedistes a la Biblioteca de la Fundació per tal de crear o ampliar articles relacionats amb l’artista i L’exposició ‘Joan Miró. L’escala de L’evasió’, que ocuparà les sales del museu del 16 D’octubre de 2011 al 18 de març de 2012.

Després de L’èxit assolit a la Tate Modern de Londres, L’exposició ‘Joan Miró. L’escala de L’evasió’ arribarà a Barcelona, a la Fundació Joan Miró, el 16 D’octubre.

La Fundació i L’Amical Viquipèdia han iniciat una col·laboració per tal D’oferir al visitant la possibilitat D’ampliar la informació sobre algunes de les obres més destacades de la mostra que tindran un codi QR associat.

Per tal D’accedir a la informació, només caldrà tenir un telèfon intel·ligent amb un programa de lectura de codis QR. Enfocant el codi amb la càmera del mòbil, el sistema identifica L’idioma en què L’aparell està configurat i presenta L’article de la Viquipèdia en L’idioma correcte.

Aquest és el primer cop que es realitza un projecte similar a l’Estat i a L’Europa del Sud. De fet, de moment, només està actiu a un parell de museus del món: el Children’s Museum of Indianapolis, als Estats Units, i el Museu Derby, d’Anglaterra.

Per animar els viquipedistes a ampliar o crear els articles, s’ha organitzat una marató d’edicions a la biblioteca del museu el 14 de setembre, on també assistiran alguns professors de l’Escola d’art i disseny EDRA de Rubí, interessats a col·laborar en el projecte. Aquesta trobada està coordinada per Àlex Hinojo, de L’Amical Viquipèdia i GLAM Ambassador.

Aquestes col·laboracions entre museus i Viquipèdia es coneixen com a GLAM-wiki (acrònim en anglès de Galleries, Libraries, Archives and Museums) i tenen com a objectiu construir una relació proactiva que beneficii ambdues parts i que possibiliti oferir informació de la millor qualitat possible al màxim d’usuaris.

En aquesta línia cal recordar que la Viquipèdia en català rep més de 25 milions de visites al mes i el conjunt total de viquipèdies, uns 10 milions de visites cada hora.