Visa pour l'?Image, porta el millor fotoperiodisme a Perpinyà

El 24è Festival internacional del fotoperiodisme tindrà lloc de l'1 al 16 de setembre

El 24è Festival internacional del fotoperiodisme tindrà lloc de l’1 al 16 de setembre i tornarà a posar Perpinyà al centre del món de L’actualitat, amb la presència de nombrosos professionals de tot el planeta i D’un públic important.
Visa pour L’Image va comptabilitzar L’any passat més de 228.000 entrades gratuïtes, i va mobilitzar 3.000 professionals acreditats de 58 nacionalitats diferents. Sense oblidar els 7.600 alumnes que van assitir a la 3a setmana per visitar les exposicions.
«És una riquesa important per Perpinyà que esdevé poliglot durant el festival, i que recorda que la llibertat continua sent posada en entredit arreu del món. Però, per sort Visa pour L’Image és aquí per a restituir la veritat», declara Maurice Halimi, adjunt del batlle delegat de Cultura a la vila de Perpinyà.
Més enllà de les xifres, Visa pour L’Image també permet a la capital nordcatalana de funcionar com si fos un veritable mirall del món a través d’uns trenta reportatges exposats als llocs destacats del patrimoni de la ciutat ?entre els quals enguany el Teatre de L’Arxipèlag? o projectats durant les 6 nits al Campo Santo.
 
Temes increïbles, testimonis extraordinaris, històries colpidores
«L’onde de choc grecque» (Aris Messinis), «Kurdistan, la colère D’un peuple sans droits» (Julien Goldstein), «Les Saami» (Erika Larsen), «La révolution numérique» (Doug Menuez) seran alguns dels temes fars de Visa pour L’Image 2012. «Per sort encara trobem fotoreportatges que ens agraden, temes increïbles, testimonis extraordinaris, històries colpidores», anuncia Jean-François Leroy, director del festival.
Entre els nombrosos premis de prestigi atorgats, el premi de la Vila va ser, per iniciativa del batlle Jean-Marc Pujol, rebatejat premi de la Vila de Perpinyà, i atorgat a Rémi Ochlik desaparegut prematurament mentre que cobria les revoltes a Síria, símbol contemporani del refús de la dimissió davant del món
Etiquetes:
,