Visions de l'Islam

4 visions entorn d’una de les realitats més mal compreses i que més necessita comprendre l’Europa del segle XXI

“Visions del Islam” és un cicle que s’ha estructurat com a activitat paral·lela del congrés que organitza la UB sobre Islam transnacional: “Viure l’Islam al sud d’Europa”. Aquest projecte busca la visibilització de l‘Islam i establir pons de diàleg, i encara que només sigui un petit gra de sorra en aquest sentit, aquestes són dues importants prioritats que tenen plantejades les societats europees d’avui en dia. La intenció del festival és que el projecte tingui continuïtat, vagi creixent i es pugui convertir en el festival de cine islàmic de Barcelona.
27/11/2013. Entremons – Al Barzaj. Al Barzaj [entremons] és un poema sobre el mon intermig, entre allò visible i el que és invisible, el somni i la vigilia… Un viatge interior a través de carrers subterranis i jardins secrets
28/11/2013. Basant. El govern pakistanès prohibeix el Basant, la festa dels estels. Hi ha mobilitzacions de protesta i empresonaments massius. Lahore es reclou en un trist silenci. No obstant alguns desafien la llei, estels en ma.
29/11/2013. Burruezo & Nur Camerata. Un concert de Pedro Burruezo: veu, guitarra i percussions,
Maia Kanaan: viola i veu i M. Yusuf Mayans: llaüt oriental i veus
30/11/2013. Un cosmos que danza, sufismo, música y mística. Música i dansa s’uneixen en el Festival de Fez en aquest documental poètic sobre la música, el moviment i el gest del practicant sufí.
Després de cada projecció s’entaularà un col·loqui entre els autors i el públic assistent. Amb la col·laboració del Grup de Recerca sobre Exclusió i Control Socials de la Universitat de Barcelona.
Totes les sessions tindran lloc a les 21:30 h. als Cinemes Girona.
Preu per sessió: 5€. Abonaments: 15 €
Participants a les jornades “Viure l’Islam al sud d’Europa”: 3,80 €