?Visions Goyescas’ al Palau Robert

Un muntatge musical basant en L'obra D'Enric Granados

Els pianistes Alfredo Armero i Akiko Nomoto van presentar ahir al vespre el muntatge musical Visions Goyescas, basat en L’obra D’Enric Granados, en el cicle Concerts 2009 del Palau Robert de Barcelona.
Goyescas és el títol de L’obra mestra per a piano D’Enric Granados (1867-1916), que, en versió operística, es va estrenar al Metropolitan Opera House de Nova York. Granados es va inspirar en L’obra de Francisco de Goya, en la sèrie de gravats coneguts com Los Caprichos i en la seva particular atmosfera pictòrica. Així, Visions Goyescas és un muntatge que combina la coneguda obra per a piano D’Enric Granados amb imatges gràfiques de la vida de L’autor i la societat de la seva època que es van projectar en una pantalla durant el concert.

Aquest espectacle musical va ser possible gràcies a la col·laboració de L’Associació Musical Granados-Marshall. Els textos són obra de Mònica Pagès i el muntatge audiovisual i la producció van anar a càrrec de David Muñoz i David Albanell.

Alfredo Armero va estudiar a L’Acadèmia Marshall de Barcelona. Entre altres escenaris ha actuat a L’Auditori de Barcelona, on va interpretar recentment El cant de les estrelles D’Enric Granados, una obra que no s’havia representat a Barcelona des de 1911. El seu repertori inclou obres D’èpoques i estils diferents, però amb una especial predilecció per Ravel, Prokofiev, Granados, Albéniz i Mompou. Ha enregistrat en CD L’obra integral per a piano de Xavier Montsalvatge.

Akiko Nomoto va néixer a Hakodate, al Japó, i va iniciar els estudis musicals a L’Escola de Música Yamaha de la seva ciutat. Va seguir els estudis musicals a la Hokkaido University of Education de Sapporo. Des de L’any 1995 resideix a Barcelona, on ha aprofundit el seu repertori a L’Acadèmia Marshall.