Vittoria

L'última creació d'Antoni Calvo i Marc Rosich, guanyadora del Premi del públic al millor espectacle al Festival LOLA 2009

La sala dos del Club Capitol acull ?Vittoria?, un espectacle de gran imaginació i qualitat dirigit per Antoni Calvo, amb la dramaturgia de Marc Rosich inspirada en alguns textos de Shakespeare i amb fragments de música de Verdi, Offenbach, Berlioz, Wagner, Schumann, Bellini i Leoncavallo. L’espectacle L’interpreten dues artistes excepcionals: Begoña Alberdi i Gretel Stuyck i amb L’acompanyament de Josep Ferrrer.  L’obra es podrà veure fins al 18 D’abril.
Ofèlia i Lady Macbeth, les heroïnes de Shakespeare, ens ofereixen un curiós enfrontament còmic al ring que millor coneixen: L’escenari D’un teatre. Es tracta D’un combat en el que les forces podrien semblar desequilibrades…però no…cadascuna D’elles té les seves armes per deixar-nos desarmats: sobre tot, la veu i L’ humor.

Ofèlia, quinta essència de les bledes escrites per Shakespeare, està farta de morir al final de cada funció, farta de llançar-se al riu per despit i morir entre flors aquàtiques. Està farta de la mort…farta de tant teatre i tants travallengües. Farta de tota la imatgeria floral que la persegueix i que no deixa de brotar de la seva boca. Farta de la indiferència del príncep Hamlet. Però ella segueix somrient, no es dona per vençuda…sap que, encara que mori al final de cada representació, L’endemà el teló es torna a alçar.

A L’altra banda del ring vigila Lady Macbeth, quinta essència dels personatges maquinadors creats per Shakespeare…encara que aquesta vegada se?ns apareix sota una nova forma, reencarnada per el món de L’òpera de la mà del compositor Giuseppe Verdi. Lady Macbeth, amb la seva poderosa veu de soprano italiana, vol clavar queixalada a Ofèlia i, resolta i incisiva, li ofereix solucions en el seu generós catàleg de ganivets i punyals.

Etiquetes:
,