‘Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura’ celebra la seva segona edició amb més de 60 activitats

Un cap de setmana per a posicionar el Parc de Montjuïc com un espai obert, accessible, net i segur, amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania

Redacció.- El cap de setmana del 8 i 9 d’octubre, tindrà lloc la segona edició de ‘Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura’, un cap de setmana d’activitats culturals i de lleure per a tota la ciutadania. Una trentena d’equipaments de Montjuïc uniran forces per a dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells i oferir als barcelonins i barcelonines una nova oportunitat per a redescobrir i fer-se seu el Parc.

Per a la segona edició de ‘Viu Montjuïc’, a més dels 22 equipaments coorganitzadors del projecte inicial, s’incorporen de manera plena altres entitats culturals dels barris limítrofs del Parc que formen part de la Taula de Cultura Comunitària del Poble-sec i de l’Eix de Cultura i Memòria de la Marina (amb el suport dels seus respectius Plans de desenvolupament Comunitaris), així com el Centre Superior de Música Jam Session del barri Font de la Guatlla. L’objectiu és teixir aliances i gestió d´activitats conjuntes entre els grans equipaments del Parc i la xarxa cultural dels barris.

Les activitats combinaran itineraris guiats pel parc amb jornades de portes obertes i visites guiades als equipaments, així com actuacions de música, dansa i teatre. A més, l’edició d’enguany també incorpora una zona de restauració i esbarjo als Jardins Joan Brossa.

‘Viu Montjuïc, el Parc de la Cultura’, un projecte coral

La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de la muntanya i està coorganitzada i finançada pels propis equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives que, a través de l’impost turístic, pretén impulsar iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

A més, la iniciativa encaixa amb el Pla d’Actuació del Parc Montjuïc 2019-2029, que en un dels seus eixos de treball busca visibilitzar l’activitat cultural del Parc i serveix per promocionar la programació habitual d’aquestes institucions a més de promoure els lligams entre elles, amb la voluntat de recuperar l’esperit de l’Exposició Internacional del 1929.

La primera edició de Viu Montjuïc es va celebrar l’octubre de 2021, amb l’objectiu de convertir-se en un esdeveniment anual i servir de tret de sortida per a futures col·laboracions i sinergies entre els operadors de la muntanya.  La convocatòria de públic va ser un èxit rotund, amb l’assistència de 37.000 persones.