"Viure perillosament" un recull de contes protagonitzat per catorze dones lliures i independents

Gemma Pascual porta a les llibreries una proposta que fa justícia a les seves protagonistes

Redacció.- Gemma Pascual porta un homanatge a les dones lliure i independents, a les llibreries d’arreu. L’última publicació de l’escriptora, “Viure perillosament”, suposa un pas decisiu en la seva carrera, que tampoc té límits. Pascual demostra una gran sensibilitat, un coneixement literari profund i una riquesta d’estil que fa justícia a les seves incomparables protagonistes.
El llibre és un recull de contes protagonitzat per catorze dones lliures i de mirada esmolada, de totes les èpoques i condicions. La idea d’escriure va sortir de converses entre amigues, al voltant de Mercè Rodoreda, una de les grans veus de la literatura catalana. A partir d’aquí va anar estirant el fil i van sorgir històries més sucoses. «No hi ha barrera, pany ni forrellat que puguis imposar a la llibertat de la meva ment». Aquesta divisa de Virgina Woolf, una de les catorze grans dones que relleven per protagonitzar cadascun d’aquests contes, hauria estat compartida de ben segur per totes les altres. La història de les plumes lliures arranca i s’emmiralla en el mite de la dona de sal, condemnada a la condició d’estàtua per curiosa i desobedient. La conversa inoblidable entre Rosa Parks i Recy Taylor, l’accident de la bicicleta de Simone de Beauvoire, la col·lecció més estimada de Caterina Albert, l’erotisme d’Anaïs Nin…
Gemma Pascual i Escrivà
Gemma Pascual i Escrivà (Almoines, 1967) és, des de fa anys, una de les autores més celebrades del país gràcies, sobretot, a les seves obres de literatura juvenil, “Marina”, “Et Recorde”, “Amanda”, la sèries de novel·les de la “Xènia” o “La Rosa de paper” li han fet fer una infinitat de quilòmetres entre presentació i presentació, entre celebració i celebració. Aquest llibre es podria considerar el seu bateig en la literatura d’adults, si és que fessin falta aquestes etiquetes. Escriu regularment en mitjans de comunicació com Vilaweb i és vicepresidenta al País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.