Vuit companyies internacionals, de cinc continents diferents, ballaran a Ésdansa

El proper dilluns 3 d'agost s'inicia la venda d'entrades numerades pels espectacles de pagament

La participació de companyies d’arreu del món al Festival de les Preses d’aquest any abasta vuit grups procedents de cinc continents. Dues d’aquestes companyies són de dos països que no havien estat mai representats a Ésdansa: Timor Oriental i SudÀfrica.

Les companyies són les següents:

Camagua, de Cuba, Te Whanau a Apanui, de Nova Zelanda, Timor Furak, de Timor Oriental, Soweto Thabisong, de Sud-Àfrica, Li Gai Farandoulaire, de França, Ivouchka, de Rússia, Absolutely Legless, d’Irlanda, Grupo de Jota Uruel, de Jaca.

Totes aquestes companyies, juntament amb els amfitrions -l’Esbart Marboleny de les Preses- actuaran a l’espectacle internacional d’arrel tradicional, al Dansajove, a les Nits Ésdansa, al Festacarrer i en un ritual maorí. D’altra banda, ensenyaran les seves danses a les nenes i nens participants als tallers Petit Ésdansa i als adults inscrits a l’Ésdansa’T.

Per primer cop a Ésdansa les entrades als espectacles de pagament seran numerades. Les entrades es podran adquirir a partir de dilluns vinent, 3 d’agost, per Internet a www.esdansa.cat i www.ticketea.com. També de forma presencial a l’Espai de dansa d’arrel tradicional (del 3 al 14 d’agost), al Punt d’Informació Ésdansa situat a la travessera de Les Preses (del 17 al 23 d’agost) i a la taquilla del Recinte Ésdansa una hora abans de cada espectacle.

Aquest any també s’estrena un servei de bus gratuït d’anada i tornada a les Preses des d’Olot, pels espectadors dels espectacles de pagament. A Olot, el bus pararà a l’estació d’autobusos i, a les Preses, a la travessera urbana. 

El dia 21 d’agost, en motiu de l’espectacle de Dansa Catalana, se sortirà d’Olot a les 21 h, mentre que el retorn des de les Preses serà a les 24 h. 

El dia 22 d’agost, per a l’Espectacle internacional d’arrel tradicional, la sortida d’Olot serà a les 21 h, i per tornar hi haurà dos viatges, a les 00.30 h i a la 01.30 h

Finalment, el dia 23 d’agost, en motiu del Dansajove, els horaris respectius seran les 19 h i les 22.15 h.