Vuit documentals de sis nacionalitats diferents competiran a la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

El premi Goya al Millor Documental 2017, “Frágil equilibrio”, inaugurarà la projecció de documentals

Redacció.- Com ja es va anunciar dies enrere, la 23a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya experimentarà alguns canvis respecte edicions anteriors, oferint el contingut habitual, però concentrat en dues parts. Del 27 al 30 de març, la Secció Oficial de Documentals tindrà tot el protagonisme. La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya s’alia de nou amb la Universitat de Lleida (UdL) amb l’objectiu de projectar, debatre i potenciar el cinema documental dins l’àmbit universitari. Les 8 pel·lícules seleccionades a la Secció Oficial Documental del festival es projecten a l’auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera (CCCT) del campus de Cappont, un espai que acull també les masterclass i projeccions programades en Sessions Especials.
La col·laboració entre La Mostra i la Universitat de Lleida contribueix a la formació universitària promovent una visió crítica, creativa i de responsabilitat social dins la societat del segle XXI. D’aquesta manera, La Mostra segueix creant un vincle directe, de caràcter pràctic i pedagògic, amb un públic jove que, edició rere edició, té com a recurs un major coneixement del cinema documental, un dels pilars del sector cinematogràfic actual. El nucli universitari és el públic directe més important d’aquesta secció del festival, tot i que no l’únic ja que les projeccions estan obertes a tot el públic.
Aquesta iniciativa es fruit de la col·laboració del Vicerectorat d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL i La Mostra. Les activitats estan coordinades junt amb la professora de la UdL Caren Sebastian i el professional del camp audiovisual Javier Gil.
La inauguració de la Mostra serà el dijous 30 de març i durant 4 dies, del 30 de març al 2 d’abril, podrem gaudir al màxim de la Secció Oficial de Llargmetratges, patrocinada per Movistar+ i de la Secció Oficial de Curtmetratges.