Vuitena edició del Festival de Blues de Barcelona

El certamen es durà a terme del 10 al 20 de setembre, comptarà amb una vintena de grups i artistes i es desenvoluparà en 10 escenaris diferents

El Festival de Blues de Barcelona, organitzat per L’associació Capibola Blues, arrencarà la seva vuitena edició el dia 10 de setembre amb un cafè-concert a la Sala Luz de Gas amb L’espectacle Blues de Circ que proposa una barreja entre llenguatges musicals i escènics. El gruix de la programació central i les figures internacionals seran les protagonistes dels dies 17, 18 i 19 de setembre (divendres i dissabte a les 22 hores i diumenge a les 17 hores) al poliesportiu Valldaura, a Nou Barris. Allí, el divendres hi actuaran els americans Sax Gordon i James Harman. El saxofonista Sax Gordon presentarà tot un espectacle de Rhythm & Blues en directe mentre que James Harman, un dels millors harmonicistes americans portarà el millor so del blues elèctric.

El dissabte serà el torn de George Bedard (EUA) i del seu blues amb bones dosis de rockabilly i dels suecs Gumbo que reivindiquen el so de Nova Orleans. Diumenge serà el torn del pianista americà Al Copley, un dels pianistes de jump blues i Boogie Woogie més cotitzats internacionalment, ex membre de la famosa banda de blues ?Roomful of Blues’ que juntament amb el veterà pianista de blues-jazz francès Philippe LeJeune i el jove pianista català Bernat Font interpretaran un fresc i amè repertori ple D’essència de blues. Tots ells estaran acompanyats per Ivan Kovacevic al contrabaix i Martí Elias a la bateria. serà el torn del pianista català Bernat Font que estarà acompanyat a L’escenari per Ivan Kovacevic al contrabaix i Martí Elias a la bateria..

 
Altres sales

A més dels concerts que s’oferiran al poliesportiu Valldaura, el Festival de Blues de Barcelona s’escamparà per tot Barcelona ocupant altres espais com la Sala Luz de Gas, el Casal del Barri de la Prosperitat on es farà un Vermut de Blues amb una banda de joves D’entre 11 i 12 anys (Atomic Boy Blues) que amb un primer disc ja editat i treballant en el segon, interpretaran els clàssics del blues. El menú del Vermut de Blues es completarà amb els Black Cat Bone i el seu estil influït directametn pel blues de Chicago i el West Coast. El Harlem Jazz Club i el Casal del Barri de la Prosperitat acolliran les Jam Ssession de blues el dia 14 i 16 de setembre, respectivament, i la Sala Àmbit Cultural de El Corte Inglés la conferència Blues sense fronteres a càrrec de Jean Guillem de Blues Sur Seine. Jamboree també hi participarà del Festival de Blues de Barcelona i acollirà el dia 19 de setembre el concert de la Barcelona Big Blues Band. Tots els concerts són gratuïtx.

El festival es clourà el dia 20 de setembre a la Sala Luz de Gas amb la presentació del disc de la Big Dani Pérez Rhythm & Blues Band que omplirà de ritme L’emblemàtica sala del carrer Muntaner.

El Festival de Blues de Barcelona també aposta per una vessant formativa amb quatre master classes  gratuïtes de piano, guitarra, saxo i harmònica. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web del festival: www.festivalbluesbarcelona.com.

 
Concerts socials

El Festival de Blues de Barcelona té com a objectiu potenciar i reconèixer aquest estil musical i apropar-lo a tot tipus de públic. Per això tots els seus concerts són gratuïts i es desenvolupen en diferents espais de la ciutat comtal, especialment al districte de Nou Barris, sense oblidar la resta de Barcelona. Tot i així, D’entre tots els concerts programats n?hi ha tres que destaquen per la seva singularitat. Es tracta del concert que els professors de L’Escola Taller de Blues de Barcelona faran al centres penitenciaris Wad-Ras i La Model i el que Big Mama Montse farà a L’Hospital Vall Hebron. Aquests concerts estan destinats als interns i al personal D’aquests centres.