Wild Cursive

La seducció de la cal·ligrafia xinesa posada en moviment

La Sala Gran del TNC acollirà de L’1 al 4 de juliol Wild Cursive de Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan. Sota la direcció del coreògraf Lin Hwai-min, el Cloud Gate Dance Theatre de Taiwan s’ha dedicat a explorar les disciplines del cos tradicionals xineses. La companyia ja va visitar, en una de les seves exitoses gires internacionals, el Mercat de les Flors durant el Grec 2007 amb Moon Water, i ara presenta un nou treball.

L’any 2001, Lin Hwai-min va investigar a fons les possibilitats del Tai Chi Tao Yin i de les arts marcials. El resultat D’aquesta recerca va ser Cursive, un títol que feia referència a la caL’ligrafia xinesa. Un espectacle en el qual els ballarins improvisaven, a partir de símbols xinesos i absorbint L’energia, el Chi dels cal·lígrafs. Hi ha alguna cosa de dansa, D’homenatge al moviment, en L’exercici D’escriure amb cal·ligrafia xinesa.

L’èxit de Cursive es va veure ratificat amb Cursive II, un espectacle més lluminós que va fascinar la crítica internacional. Wild Cursive, estrenat L’any 2005, és la culminació D’aquesta, podríem dir, trilogia de L’escriptura. Ara, Lin Hwai-min s’ha endinsat en el Kuan Chao, el llibre de la caL’ligrafia salvatge, considerat el cim de L’estètica de la cursiva en cal·ligrafia xinesa, alliberada de la forma. La cursiva allibera els caràcters de rigidesa formal i eleva L’escriptura a un estat espiritual que transcendeix L’ideograma.

Un espectacle on els moviments exquisits i líquids dels ballarins evoquen els meandres de la tinta. Una explosió fascinant de moviment i D’inteL’ligència que desemboca en la unió còsmica i orgànica amb la matèria i amb el pensament.