Woody Allen inaugura amb dos concerts exclusius el 55 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona

També actuaran Chucho Valdés, Sergio Mendes, Richard Bona amb la Liceu Big Band i Clara Peya

Redacció.- El Jazz & Food tornarà al Moll de la Fusta el 25 de setembre amb una intensa programació gratuïta de 10 hores: Dàmaris Gelabert, Sant Andreu Dixie Band, The Big Easy’s Crew, Raúl Rodríguez 3F Power Trio, Liceu BLAM Collective i MUV.

El Conservatori del Liceu acull un any més una apoteòsica programació de concerts i classes magistrals: Kenny Barron, Yonathan Avishai-Omer Avital, Chris Potter Circuits Trio, Sylvie Courvoisier-Mary Halvorson, Joel Ross, Dave Douglas, Liceu Gran Ensemble, The Bad Plus, Donny McCaslin, Joey Calderazzo, Aaron Parks, Ralph Towner i el quartet Colina-Sanz-Serrano-Piraña. El seu nou club, anomenat Live Room, acollirà també concerts, jam sessions i trobades amb artistes com ara Michel Camilo i Richard Bona. Totes les activitats del Live Room seran, a més a més, gratuïtes.

Entre els artistes catalans, tres big bands d’impacte: la Rufaca Folk Jazz Orchestra i la Big Band Jazz Maresme, que comparteixen cartell en una ambiciosa Nit de les Big Bands, i la Sant Andreu Jazz Band, que porta al Palau, amb convidats especials, la presentació del seu disc dedicat a la música brasilera.

Woody Allen serà l’encarregat d’inaugurar el festival. Serà el dilluns 18 i dimarts 19 al Teatre Tívoli. Ho farà acompanyat de la seva New Orleans Jazz Band.

El festival recupera la seva sèrie Finestres, música més enllà del jazz, amb tres cites molt especials: la cantant Bebe en solitari, el pianista Sofiane Pamart amb el seu nou disc, Noche, i el projecte Un país para escucharlo, coliderat per Ariel Rot i Kiko Veneno.

El contrabaixista Horacio Fumero serà el protagonista del Retrat d’Artista, amb cinc concerts diferents que compten amb músics com la seva filla Lucia, Ignasi Terraza, Rita Payés, Xavi Torres, Pedro Javier González i Bill McHenry, entre d’altres.

Altres propostes, repartides entre l’Auditori i Luz de Gas, ens permetran viure l’homenatge que Bebel Gilberto fa al seu pare João; les últimes creacions de referències de l’escena catalana com Josep Mas, Kitflus, i Carles Benavent; l’últim projecte del pianista Marco Mezquida, el trio Tornado; el final de gira de l’homenatge a Stéphane Grappelli concebut per la violinista Èlia Bastida; el debut al festival d’una veu d’impacte, la portuguesa Maro, i la trobada de Paquito D’Rivera amb la Banda Municipal de Barcelona.

El Teatre-Auditori Sant Cugat, un any més, repeteix com a seu del festival amb una proposta d’estrena: Venus, l’últim projecte de la pianista Laura Andrés.

El Jamboree s’incorpora a la programació del festival amb concerts de The Funky Knuckles, ALA.NI, Sofia Ribeiro Trio, Quiet Colors, HalliGalli Quartet i Alejandro Esperanza Trio, a banda de tres cites del Retrat d’Artista dedicat a Horacio Fumero.

Fernando Trueba i Javier Mariscal presenten al festival la seva nova pel·lícula, Dispararon al pianista, que recupera la dissortada història del pianista brasiler Francisco Tenório Júnior.

Les entrades són a la venda a la web www.jazz.barcelona. També estan disponibles els abonaments anomenats Free Jazz: 10 % de descompte per la compra de 3 o 4 concerts, 20 % de descompte per la compra de 5 o més concerts.