Xavier Bru de Sala i Eduardo Mendoza parlen de L’humor en la literatura

L'acte s'emmarca en les jornades ?L'Excel.lència literària, a debat', organitzades per L'Associació Col.legial D'Escriptors de Catalunya

Xavier Bru de Sala i Eduardo Mendoza seran els ponents de la primera sessió de les jornades ?L’excel.lència literària, a debat’
Sota el títol ?L’humor com a dogma?, els dos escriptors participaran en la taula rodona que enceta la trobada i que, entre D’altres temes, debatrà L’humor com a element invasiu en les arts discursives. ??El que abans era un element de sàtira, s’ha convertit en humor que anestesia, que pot fins i tot arribar a ser reaccionari i no revolucionari?, explica Miquel de Palol, coordinador de L’activitat.
Les jornades, coordinades també per Valentí Gómez Oliver, amb el patrocini de CEDRO i la col.laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, tractarà, entre D’altres qüestions, el moment de canvi que està vivint la literatura, en el qual la indústria i el rendiment econòmic en són molt importants, i el grau D’afectació D’aquest fet en el procés expressiu i creatiu de la literatura.

Eulàlia Lledó i León Febres Cordero seran els participants de la segona sessió, dimarts 3 de febrer, que parlarà sobre L’autoria, la tradició i el plagi. Sobre la taula s’exposaran temes com ara en quina mesura L’autor copia o recupera D’altres autors, la manera de reinventar i modificar i la importància de la recepció a L’hora D’interpretar.

La tercera jornada, dimecres 4 de febrer, porta per títol ?La construcció del cànon literari? i hi participaran Rafael Argullol i Lluís Maria Todó. ?No hi ha un cànon absolut, sinó que es va modificant amb el pas del temps’, puntualitza Gómez i Oliver, que serà L’encarregat de moderar la taula rodona, i afegeix: ?El cànon està al marge de les modes, és com un gran riu de la tradició, que fa surar les obres que són bones i perduraran i ofega les que no són prou bones’.

El cicle es fa del 2 al 4 de febrer, a les 19.30 hores, a la sala Josep Maria de Sagarra de L’Ateneu Barcelonès i està organitzat per l’Associació Col.legial D’Escriptors de Catalunya.