Xavier Ribalta va presentar ahir la seva antologia ?Una vida per la cançó?

L'àlbum recull el repertori del cantautor des de 1963

El cantautor repassa la seva obra en L’antologia ?Una vida per la Cançó?, una caixa amb 2 CDs i un complert llibret que recull els seus més de 40 anys de trajectòria musical. El concert va tenir lloc ahir a la nit a la Sala Luz de Gas dins el festival Barnasants.
Gairebé mig segle en aquest ofici assegura la importància de Xavier Ribalta, una veu fundacional en la història de la cançó en català. L’àlbum doble Una vida per la cançó (Factoria Autor, 2008) aplega una selecció antològica del repertori que el cantautor de Tàrrega ha anat acumulant des del 1963 fins avui. Un total de trenta-vuit cançons en català i en castellà entre les quals no falten els versos de Joan Maragall, ApeL’les Mestres, Salvador Espriu, Salvat-Papasseit i altres poetes, i on també s’inclouen les seves magnífiques adaptacions de les cançons de Léo Ferré.

Xavier Ribalta va néixer a Tàrrega (Lleida) L’any 1943, fill D’una família fortament arrelada a la terra i al país. Aquestes arrels seran presents posteriorment a la seva formada de composar i de interpretar. Va marxar a Barcelona, on va compaginar els estudis D’enginyeria industrial amb els de música i cant al Conservatori del Liceu, i un cop enllestits els primers es dedica de ple a la cançó i coneix els poetes i escriptors més significats del moment. A principis dels 60, un empresari discogràfic francès el descobreix cantant en un restaurant, i D’aquest encontre en surt la seva primera gravació.