“Xènia, tens un whatsapp” de la valenciana Gemma Pasqual guardonada en La llança de Sant Jordi

La 4a edició de la Festa de la Llança es va celebrar el 22 d’abril a la Fàbrica Moritz de Barcelona

Durant la Festa s’han anunciat els resultats del sondeig ‘La Llança de Sant Jordi’ a omnium.cat/la-llanca-de-sant-jordi, un aparador web on més de 5.000 lectors han escollit el llibre regalaran per la Diada, a més de poder veure les novetats editorials d’enguany. Del 7 al 20 d’abril, els participants han escollit el millor llibre de ficció, no-ficció, infantil i juvenil, a més de la millor coberta.

En la categoria d’Infantil i Juvenil, a més de “Xènia, tens un whatsapp” de la valenciana Gemma Pasqual i Escrivà i editada per Barcanova, les obres que han obtingut més vots són ‘Barcelona Bestiari’ de Josep Carner, Ricard Pla, Pere Vivas, Jaume Subirana i Marta Luna, ‘Diables!’ de Susana Peix Cruz i Sebastià Serra, ‘El lladre de paraules’ de Carlota Iglesias, Àngels Ribas, Lia Bertran i Dani Alonso i ‘L’edat del lloro’ de Gisela Pou.

En l’apartat de de ficció, els títols més votats han estat, per ordre alfabètic, ‘Desig de xocolata’ de Care Santos, ‘Dies de frontera’ de Vicenç Pagès Jordà, ‘L’altra’ de Marta Rojals, ‘Les escopinades dels escarabats’ d’Andreu Martín i ‘Set dies de Gràcia’ de Carla Gràcia Mercadé.

I, finalment, en el de no-ficció, les obres més votades han estat ‘Cuina amb Joan Roca’ de Joan Roca, ‘Lo lleidatà és fàcil. Txarra’l, sisquere!’ de Robert Massip, Ferran Montardit i David Prenafeta, ‘Ni tan alt ni tan difícil’ d’Araceli Sagarra, ‘Salvador Puig Antich, cas obert’ de Jordi Panyella i ‘Si Beethoven pogués escoltar-me’ de Ramon Gener.

Gemma Pasqual aborda la influència de les noves tecnologies en les relacions juvenils en “Xènia, tens un whatsapp”. Guanyadora de nombrosos premis literaris i autora de llibres com ara, Roger lo Pelat, Llàgrimes sobre Bagdad, La relativitat d’anomenar-se Albert, 650 puntades… ens sorprèn, una vegada més, amb un nou llibre, divertit i actual: Xènia, tens un whatsapp.

Es tracta d’una novel·la que connecta, des del primer moment, amb els joves i els adults i que ens fa pensar com les noves tecnologies ens condicionen en el nostre dia a dia i, més concretament, en les nostres relacions!

Estàs pendent tota l’estona del mòbiL’ Aguantes la respiració fins que no reps una resposta? Prioritzes un missatge de WhatsApp a qualsevol altra cosa?

La Xènia ho fa. Mira la pantalla totalment hipnotitzada. L’aparell li indica que en Carles està en línia. Espera impacient perquè aparegui a la part superior de la pantalla el gerundi del verb escriure. Li sembla sentir les campanetes. De tant que ho desitja, les té ficades al cap. No està boja, és amor, un sentiment nou per a ella, que tan aviat li fa volar mil papallones a l’estómac com la turmenta. En la seva vida res no és el que sembla, però ella, que sempre es queixa del final de les pel·lícules, aquesta vegada, que és la protagonista, està ben decidida a triar el final… O potser ho faràs tu?