XV edició dels Premis Butaca

L'Ateneu Popular 9 Barris i Enric Majó, Premis Honorífics D'aquest any

L’Associació Premis Butaca entrega cada any dos premis honorífics que reconeixen L’aportació de diferents professionals en L’àmbit teatral i cinematogràfic a Catalunya. El proper 2 de novembre, en el transcurs de la gala de lliurament de premis, que tindrà lloc a les 10 del vespre al Museu Marítim de Barcelona es concediran les Butaques d’Honor a L’Ateneu Popular 9 Barris, per la seva tasca de formació i divulgació del circ com a eina de transformació social, i a Enric Majó per la seva trajectòria artística.

Des del passat 18 de setembre i fins el 26 D’octubre, els espectadors van poder votar els muntatges i professionals nominats D’aquesta 15ena edició dels Butaca (18 categories D’arts escèniques i 4 de cinema).

Des de fa tres anys aquests guardons han pres una nova dimensió gràcies a la incorporació de la Diputació de Barcelona, que promou els premis per diverses ciutats de Catalunya a través de la itinerància en la celebració de la gala de lliurament. Les darreres edicions s’han celebrat a Viladecans, Mataró i Premià de Mar, localitat on van néixer els premis. Aquest any la festa arriba a Barcelona i es celebrarà al Museu Marítim el proper dilluns 2 de novembre.

Mort de dama (TNC) de Rafael Duran, Mort D’un viatjant (T. Lliure / El Canal/ T. Español) de Mario Gas, i La casa de Bernarda Alba (TNC / T. Español), de Lluis Pasqual, amb un total de 7 candidatures cadascun, són els espectacles més nominats de L’edició 2009 dels Butaca. Els segueix Rock & Roll (Teatre Lliure), D’Àlex Rigola, amb 5 nominacions.

En cinema, les pel·lícules Tres dies amb la família (Escándalo Films) i Forasters (Els films de la Rambla), concentren 5 nominacions cadascuna. El Butaca a la ?Composició musicaL’, guardó inaugurat a L’edició de 2008, premiarà aquella partitura especialment concebuda per un text teatral. Enguany han estat nominats Manu Guix (Què!), Alfonso Vilallonga  (Aloma), Albert Guinovart (L’Inspector) i Ignasi Terraza (El vestit nou de L’emperador).

En L’apartat D’ ?Altres disciplines’, que els Premis Butaca van posar en marxa fa dos anys per tal de cobrir totes les modalitats escèniques, en aquesta edició es proposen Secrets (Cia. Mag Lari), Cuttlas, anatomia D’un pistoler (Produccions Essencials), Nosferata (Sala Almazen) i La cena (N de Naranja).

Etiquetes:
,