XV Festival de jazz de Lleida

Del 7 de novembre al 4 de desembre

El JazzTardor arriba a la seva quinzena edició i ho fa amb una oferta de concerts que es manté fidel a L’esperit del festival des dels seus inicis.
Lluny D’una programació especialitzada en estils o corrents històriques concretes, aquest esdeveniment musical torna a proposar un seguit de concerts on els amants de la bona música podran gaudir de les diverses tendències que conformen la totalitat del jazz vigent avui en dia.
Grans noms històrics com Benny Golson o Scott Hamilton ens permetran recuperar de forma luxosa el vell esperit del swing i del jazz clàssic, mentre el llegendari Arturo Sandoval portarà a Lleida el bo i millor del jazz llatí actual. L’ultima hora de les sonoritats novaiorqueses també tindrà el seu lloc al JazzTardor amb la presència del guitarrista Jonathan Kreisberg. Un nombre important de jazzmen catalans presentaran les seves noves produccions, des del bateria Marc Miralta al saxofonista Llibert Fortuny, tot passant pels impecables Renaissance Jazz Quintet o, entre D’altres, la Big Acoustic Band amb un convidat tan especial com el saxofonista Dick Oatts.
Cal destacar que L’edició D’engany tindrà un petit monogràfic dedicat a les proximitats entre el jazz i el rock. En aquest espai es podrà escoltar en directe a Jazznesis, últim projecte del pianista Jaume Vilaseca, on la música de la primera etapa de la banda de rock progressiu Genesis es transforma amb acurats arranjaments jazzístics. Paul Barrere & Fred Tackett, guitarristes de la mítica banda de rock americà Little Feat, oferiran en concert acústic el seu repertori, tancant així aquest petit espai D’apropament al rock.
Les activitats pedagògiques, la cercavila a càrrec dels Pixie Dixie i L’exposició de Josep Maria Cazares són els complements necessaris per a que aquesta nova edició del JazzTardor sigui completa i pugui satisfer el gust del públic més exigent.