XXXII Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses Ésdansa 2014, del 19 al 24 d'agost

Companyies de Sibèria, Bolívia, Polònia, Zàmbia, República Dominicana, Bulgària i Mèxic són les convidades internacionals d'aquesta edició

El cartell internacional de l’Ésdansa 2014 el protagonitzen les companyies Els cants de l’estepa de Sibèria; Manuel Acosta de Bolívia; Snutki de Polònia; Kasama de Zàmbia; Sangre Mulata de República Dominicana, Partners de Bulgària i Guadalupe Omexochitl de Mèxic. Cap d’aquests grups havia actuat mai al festival de les Preses i serà el primer cop que a Ésdansa hi ballin formacions de Bolívia, República Dominicana i Zàmbia.

Cinc d’aquestes companyies participaran als tallers per adults de l’Ésdansa’T i totes participaran als tallers per a nens i nenes del Petit Ésdansa.

Els cants de l’estepa

Aquesta companyia de Sibèria forma part de l’Acadèmia de l’Estat. Dirigida per Angelica Tolstikova, és un dipòsit de les tradicions, les danses i la música tradicional de la Rússia asiàtica, una cultura de pobles aïllats en una terra hostil pel fred i la immensitat.

L’espectacle que ofereixen la trentena de ballarins de la companyia s’acompanya d’una orquestra tradicional siberiana, que inclou instruments de tot el territori siberià: balalaiques russes, chansas mongòliques, lymbes buriats, chomus yakoutes o xilòfons de pedres del Parc Nacional d’Alkhanai.

Podrem veure i escoltar Els cants de l’estepa a la Nit és Dansa del dia 19 (21:30h); al Festacarrer de Dia! (dia 23 a les 18:30h) i a l’espectacle de Dansa Internacional d’Arrel Tradicional (dia 23 a les 22:00h).