Festival Ida y Vuelta

Youssoupha, Tambours du Bronx i Danakil al retorn de la 24a edició del Ida y Vuelta 2022

El festival de música urbana, gratuït i obert a tots els públics se celebrarà del 2 al 5 de juny al centre de Perpinyà

El Festival de Música Urbana de Perpinyà, Ida y Vuelta, torna després de la pandèmia amb la seva 24a edició del 2 al 5 de juny al Pati de l’Arsenal de Perpinyà, al centre de la ciutat -. Després de dos anys a mig gas per la crisi sanitària de la covid-19, l’esdeveniment musical torna amb una proposta multidisciplinària i un ambient incomparable.

Enguany, el festival reprèn l’activitat d’una forma impressionant i optimista després de tanta espera. Durant quatre dies es podrà gaudir a la ciutat francesa de multitud de gèneres, com el rock, rap, pop, salsa, metall, rumba catalana, hip-hop i altres disciplines inclassificables.

Per fi ens tornem a trobar!”, ha afirmat alegrement Bernard Cabanne, president de la Casa Musicale, ja que l’última edició al 100% va tenir lloc l’any 2019. Després d’un any – 2020 – sense programació, l’equip organitzador va escollir l’any 2021 per mantenir contacte amb la ciutadania, i a causa les restriccions de la Covid-19 va oferir un cartell amb artistes locals.

L’edició d’enguany, la 24a en 26 anys d’existència, s’ha plantejat d’una forma simbòlica. D’una banda, marca la forta remuntada del festival, i de l’altre, constitueix un final de cicle. De fet, Michel Vallet, director de la Casa Musicale, entitat organitzadora, ha cedit el seu càrrec.

El primer gran festival de l’estiu

L’Ida y Vuelta és el primer gran festival d’estiu dels països catalans, una proposta musical popular, totalment gratuïta i oberta a tots els públics. Enguany, l’esdeveniment s’inaugurarà el dia 2 de juny amb la tradicional batalla internacional de hip-hop. En aquesta competiran els millors equips de Veneçuela, Itàlia, Japó, i per primer cop, del Senegal, entre d’altres. A més, també es podrà gaudir d’una selecció argentina exclusivament femenina i dos equips francesos.

Continuarà, el divendres 3 de juny, amb un vespre de rap. En aquesta ocasió actuaran el productor James BKS, el qual barreja sons actuals amb les seves arrels africanes i l’artista Youssoupha, el qual defensarà el seu disc Neptune Terminus publicat l’any 2021.

Dissabte 4 de juny, l’esdeveniment ens transportarà a Cuba i la salsa de Pupy i Los que Son Son, pianista cofundador del mític grup Los Van Van que arriba amb la seva orquestra de 17 músics. Per tancar el festival, diumenge 5 de juny, actuarà l’artista Danakil, grup referent de l’escena reggae francesa. A més, tindrem el main event de la jornada amb l’actuació dels Tambours du Bronx, un grup francès de repercussió massiva, els quals actuaran en un espectacle dedicat al metall, amb una potència tel·lúrica. Consulta aquí el cartell complet.

Gratuït i obert a tothom, la proposta aconsegueix una barreja d’audiències i es converteix en un dels esdeveniments més populars i importats de la vida cultural local. Per aquest motiu, gràcies a la multiculturalitat i diversitat de corrents musicals que travessen Perpinyà, el Festival Ida y Vuelta, aconsegueix mobilitzar a més de 20.000 persones durant quatre dies de pura música.