“Yvonne, princesa de Borgonya”, el primer espectacle gironí de la temporada al Teatre Municipal

Joan Gómez Ponsetí adapta l’obra de Witold Gombrowicz, que es podrà veure els propers 19, 20 i 21 de febrer

Els propers dies 19, 20 i 21 de febrer el Teatre Municipal de Girona acollirà tres funcions de l’obra “Yvonne, princesa de Borgonya”, de Witold Gombrowicz, dirigida i adaptada per Joan Gómez Ponsetí i interpretada per David Marcé, Pep Vila, Cristina Cervià, Cisco Cruz, Llorenç Gómez, Rafael Ferre, Íngrid Calpe, Eduard Serra, Teresa Solà, Gemma Olivas, Maria Jover, Salvador Palmada, Salvador Duran i Saïd Bosch. Les funcions es podran veure divendres i dissabte a les 21 h i diumenge a les 19 h.

Aquesta parodia shakespeariana s’endinsa al teatre de l’absurd per retratar de la manera més hilarant el món del poder i els seus excessos. Aquest cruel retrat es compon a través de la figura del príncep Felip, un noble que, per avorriment, es casa amb un personatge excèntric, Yvonne, i que es convertirà en víctima de la crueltat de tota la cort.

Tot i l’aparent senzillesa del text, es tracta d’una obra complexa, tal com rememora el propi autor a les seves memòries, Records de Polònia: “Vaig escriure Yvonne amb pena i desgana. Vaig decidir aprofitar pel teatre la tècnica que havia elaborat en els contes, aquesta capacitat de seguir un tema abstracte i de vegades absurd, una mica com un motiu musical. Naixia, sota la meva ploma, un absurd virulent que no guardava cap parentiu amb les obres de teatre que en aquells dies s’escrivien. Lluitava aferrissadament amb la forma… Quantes hores terribles vaig passar immòbil sobre el paper, la ploma inactiva, la meva imaginació buscant desesperadament solucions, mentre l’edifici que estava construint crugia i amenaçava amb esfondrar!”.