Zona Intermèdia. Disseny, Art i Societat, nova exposició a l’ Espai Cultura de Sabadell

L’exposició s’inaugurarà el 17 de maig i es podrà visitar fins al 28 de juliol.

És un recull heterogeni i intencionadament dispers d’alguns projectes que des del disseny aborden diverses qüestions sobre la vida en societat des d’uns paràmetres diferents “als habituals”. Suposadament el disseny ha de tenir com a primera prioritat “les persones” però en la pràctica sovint això no és tan clar.
Molts altres interessos es barregen i passen per sobre. Aquest no és el cas en les peces exposades en la mostra; si alguna cosa tenen en comú és l’esforç que hi ha darrera de cada una d’elles per que “allò humà” destaqui i prioritzi sobre els altres factors. L’exposició intenta oferir una visió oberta i complexa d’una actitud i una manera de fer que creu deliberadament que el rol i la implicació de les persones en la construcció de l’entorn ha de ser molt més gran, intensa i plaent del que normalment resulta.
La selecció de les peces pretén mostrar projectes realitzats en contextos i amb ambicions molt diferents, que tracten diversos àmbits de la vida com poden ser la salut, l’alimentació, la tercera edat, la manera de decidir sobre l’ús del espai urbà, el moviment del 15-M, les relacions entre els locals i els nou vinguts, les relacions laborals del primer món amb altres països amb mà d’obra més “barata” o les respostes davant els desastres “naturals”.